A zeneírás legfőbb titka, hogy megtanulható. Itt egy pontos útvonaltervet kapsz. Ismerni fogod a lépéseket, amelyek elvezetnek téged a saját zenéidhez!

 

"Számomra hihetetlen megdöbbenés volt, hogy ez mennyire egyszerű!" (Daróczi Mihály)

  A SZÓLÓMÁNIA BEMUTATJA:

ZENEÍRÁS TANFOLYAM

 

Szeretnéd megtanulni azokat az egyszerű és logikus lépéseket, amelyek mindig elvezetnek a kezdeti zenei ötlettől a kész dalig?

Alkosd meg könnyen a saját zenéidet!

 

Lehet, hogy régóta szeretnél saját zenét alkotni, de eddig nem tudtad, hogy kezdj hozzá...

Az is lehet, hogy már írtál saját témákat vagy dalokat, de úgy érzed, hogy ezek nem elég egyéniek...

Esetleg együttesben játszol és szeretnél új módszereket tanulni, új lendületet szerezni, új inspirációt begyűjteni...

Vagy otthon gitározol hobbiként és szeretnéd megfigyelni és eltanulni, hogy lépésről lépésre hogyan épül fel egy zene a kezdeti ötlettől a hangszerelésen át a kész zenei témáig...

Ha a saját zenéidben is túl akarsz lépni a megszokott alapakkordok, kvintfogások (power chord), pentaton és dúr/moll skálák világán... 

 

...ha a fentiek bármelyike is igaz rád, akkor a Zeneírás tanfolyam neked készült! 

 

Sokáig nem tudtam, mi a titka a jó zenék írásának


Amikor már jó pár éve gitároztam, egyre inkább szerettem volna én is olyan zenéket írni, mint a kedvenc együtteseim.

Izgalmas, egyedi zenét, amire büszke lehetek.


Az elképzelés ez volt, de a valóság teljesen máshogy alakult. Leültem a gitárral, elkezdtem pengetni, és semmi jó nem sült ki belőle.

A megszokott akkordokat és a megszokott kvintfogásos riffeket játszottam.

Akármilyen sorrendben kombináltam őket, unalmasak voltak.


Voltak ritka alkalmak, amikor mégis kitaláltam egész érdekes riffet vagy akkordfelbontást.

Ilyenkor ütköztem a következő falba: ez a gitáron eljátszott téma hogyan válik zenévé?

Milyen szólamok kellenek még, hogyan hangszereljem?

 

Az eredmény: lett sok félkész ötlet, ahol a gitár játszik valami tűrhetőt, és aztán az egész dolog elakad.

 

Évek teltek el, amíg lassan összeállt a kép.

Rengeteg kedvenc számomat néztem meg hangról hangra és szólamról szólamra.

Megpróbáltam hasonlóakat csinálni.

Bár ezek még nem voltak egyéni zenék, de legalább már hasonlítottak az eredetire, ahonnan másoltam. 


Akkor még nem sejtettem: pontosan így kell a szakmai tudást megszerezni: utánzással.


Az is fontos felismerés volt, hogy ha nem jön az ihlet, akkor is folyamatosan próbálkozni kell.

Általában az ihlet a kitartást díjazza. Ha nem adod fel, akkor néha "megajándékoz" egy jó zenei ötlettel.


Közel 20 év telt el azóta, hogy a fent leírt küzdelmeken keresztülmentem.

Legalább 150 kész számot írtam, és még ennél is több kész zenében működtem közre.

Ebből legalább 50 saját zene megtalálható az iTunes-on és a Spotify-on is.


A sok felismerést és tapasztalatot szeretném most egy teljes rendszerként átadni.

Ezért készült a Zeneírás tanfolyam.

   

BEIRATKOZÁSI IDŐSZAK: 2023. NOVEMBER 10 (PÉNTEK) ÉJFÉLIG 

A tanfolyamra november 10 (péntek) éjfélig iratkozhatsz be. Utána a beiratkozás lezárul, hogy a beiratkozott gitárosokra tudjak fókuszálni. A tanfolyam legközelebb 2024 nyár elején indul majd el.

00

nap

00

óra

00

perc

00

mp

Nézd meg, mit hozott a gitárosoknak ez a tanfolyam:

Kékesi Zoltán

"Korábban mindig ugyanazokat a témákat használtam, és ezáltal unalmas lett az eredmény. A tanfolyamon megtanultam, hogy hogyan csinálhatok bármilyen témából változatos és színes zenét. Megtanultam a számok rögzítését, a hangszerelést, a virtuális dob és szintetizátor szólam készítését."

Nézd meg Zoli történetét: 
 

Stix Tamás

"15 éve veszem fel a gitáros ötleteimet, és próbáltam belőlük több-kevesebb sikerrel zenét fabrikálni. Úgy éreztem, megrekedtem egy szinten, és nem nagyon tudtam előrelépni. Hiányzott valaki, aki tud segíteni és konkrét ötleteket ad a hangszereléssel és elmélettel kapcsolatban.

Már a tanfolyam elkezdését követően nagyon sok ötletet és inspirációt kaptam. Sok minden tisztázódott bennem az alapdolgokkal kapcsolatban is. Új ötleteim lettek, új megközelítéseket használok, olyan dolgokra figyelek fel, amiket korábban nem tudtam volna. Mindenkinek ajánlani tudom a Zeneírás tanfolyamot, aki szeretne fejlődni, jobb zenéket írni!"

Nézd meg Tamás történetét: 
 

Ha saját zenét írsz, akkor két út közül kell választanod:

 

Az egyik út ez: 

Továbbra is szeretnél jó zenéket írni és egy olyan számot írni, ami teljesen rólad szól - de továbbra is a megtanult alakzatokat, izommemóriában levő megoldásokat, kvintfogásokat, pentaton skálákat, egyszerű akkordmeneteket játszol.

Elfogadod a gitáros fórumokon sok gitáros által hangoztatott tévhitet: "Hendrix, Angus Young vagy Slash sem törődött az elmélettel, se a hangszerelési szabályokkal. Csak játszottak belülről, ami jött. Tehát nem kell ezekkel a témákkal foglalkozni, csak zenélni kell."

Ezentúl is főleg egyféle hangulat jön ki a kezeid közül, minden zenei ötleted hasonlít a többire, és hasonlít a tipikus rock megoldásokra. 

Kitalálsz egy riffet, ami alapból egész jónak tűnik, de valószínűleg ebben a pillanatban egy ugyanilyen riffet talált ki egy gitáros Buenos Airesben, egy másik gitáros Krakkóban, és egy harmadik gitáros Indonéziában.

Hopp, végre előjött egy nagyon izgalmas téma! De hogyan lesz ebből dal? Mit csináljon a basszusgitár és a dob? Hogyan kellene folytatni? Mi legyen a refrén? Megvan: A-moll, F-dúr, G-dúr akkordmenet és rá egy dallam pentaton skálával...ó, ez nem jó, ezt már ezerszer játszottam.

Amikor pedig egy-egy zenei témát felveszel gitáron és további szólamokat is adsz hozzá, akkor visszahallgatva kezdetlegesen szól a zene. Egyáltalán nem úgy, ahogy a kedvenc együtteseid zenéi szólnak.

Pedig nagyon jól megszólaló, teljesen egyéni hangvételű zenét is tudnál írni! Nem azon múlik, hogy kiemelkedő tehetséggel születtél-e, hanem azon, hogy ismered-e már a szakmai fortályokat.

Enélkül a tudás nélkül nincs sikerélmény, és előbb-utóbb arra a (nem valós) következtetésre jutsz, hogy nincs meg benned az az adottság, ami a jó zenék írásához kell...

 

A másik út pedig ez: 

Lépésről lépésre megismered a zeneírás fő alapelveit, amelyek segítenek eligazodni.

Elkezdenek a helyükre kerülni a mozaikdarabkák. Egyre több konkrét szakmai  fortélyt tanulsz. Egyre könnyebben találsz rá egy-egy izgalmas zenei ötletre.

Érdekesebb akkordokat alkotsz, változatosabb riffeket játszol.


Egyre több eszközöd és tapasztalatod lesz, hogy a kiinduló zenei ötletet hogyan érdemes kidolgoznod. Szólamokat és hangszereket adsz hozzá a gitártémáidhoz, bátran kipróbálsz sokféle megoldást, amíg az egyiknél azt nem érzed, hogy ez most nagyon jó így.


Teljesen elmerülsz az alkotás örömében, több óra úgy repül el, mintha percek lennének. Igazi flow élmény a zeneírás, és a készülő dalodat állandóan újrahallgatod, mert annyira tetszik neked. Jó érzés, hogy ezt te alkotod, és előre várod, hogy holnap is folytathasd a zenét. 


A kész dalt megmutatod a családnak és ismerősöknek, akik azt mondják, hogy nagyon sokat fejlődtél. Egy idő után az egyik zenédnél azt érzed, hogy ezt szívesen kitennéd nyilvánosan is, hogy mások is meghallgathassák. 


És eljön a nap, amikor az első dicsérő kommentet kapod valakitől, aki ismeretlenként rátalált a zenédre és tetszik neki.


Amit a fenti leírásban olvastál, a valóságról szól: így zajlott le nálam ez a folyamat. Hosszú volt az út, mert nem volt, aki utat mutasson, de végül mindez igazzá vált.

Eljutottam az elakadt és egy helyben járó állapottól a saját zenék írásának öröméig.  Sikerült a tipikus és unalmas zenei megoldásoktól kiindulva rátalálni a saját zenei világomra.

A Zeneírás tanfolyam ezt az utat szeretné számodra megmutatni.

A tanfolyamon lépésről lépésre végignézheted, hogyan alkotok zenei témát, többféle stílusban. Sokszor a dal első ötlete nem a gitár pengetésével születik, hanem modális skála kiválasztásával, vagy egy sima dobritmus egyszerű átalakításával.

A kiinduló ötlet elindítására a tanfolyamon 4 különböző módszert is tanulsz majd.


Megnézzük, hogy hogyan születnek további szólamok a kiinduló témához (sokszor a szólamoktól lesz valódi zene a kezdeti ötletből). Rengeteg hangszerelési szempontot, fortélyt és trükköt fogsz tanulni.


Megtanulod a zeneszerkesztő szoftver alapvető kezelését (ezek a szoftverek mind hasonló logikára épülnek).

Megismered a keverés részleteit és fortélyait, valamint egy egyszerű maszterelési folyamatot is.


A videókban bemutatott zenei témák összes szólamát letöltheted, és így saját magad is rekonstruálhatod a zenét (ez az egyik legjobb tanulási módszer!)

Kreatív alkotási feladatokat kapsz részletes iránymutatással, ezáltal saját zenét tudsz írni a frissen tanult módszerekkel.

 

A tanfolyami videók alatt feltett kérdéseid alapján személyre szabott tanácsokat és további részletes magyarázatokat adok.

Meghallgatom és véleményezem a kurzus során alkotott saját zenei témáidat.


A tanfolyam során elindulsz a rutinos és szakmailag jártas dalszerzővé válás útján - hogy innentől kezdve még sok éven át írhasd a jobbnál jobb saját zenéidet.

A zeneírás öröm, elmélyülés és önmegvalósítás

A tanfolyam rengeteg új utat mutat számodra, új zenei lehetőségeket nyit meg előtted, és konkrét, könnyen alkalmazható eszközöket ad a kezedbe!

a Szólómánia bemutatja...

a tanfolyam, ami lépésről lépésre megmutatja a zeneírás módszereit!

0. modul: Ezt nézd meg először! 

A tanfolyam elején az első lépéseket megmutató videót követően a Dalszerzők Klubját találod. Ez a közösségi modul, ahol kérdéseket tehetsz fel, írhatsz a kedvenceidről, és megoszthatsz hasznos linkeket a többiekkel.

 

1. modul: Ráhangoló Kreatív Feladatok 

A tanfolyam elkezdése után elsőként ezeket a gyakorlatokat és kreatív feladatokat tudod végigcsinálni. Ezek úgy lettek kialakítva, hogy új szempontokat nyerhess belőlük a létező zenék alapos megfigyeléséhez és új zenék készítéséhez. Hangulattal, címadással, dallammal, akkordokkal és ritmusokkal is találkozol majd ebben a modulban.

 

2. modul: A zeneírás technikai eszközei

Ebben a modulban mindent megtudhatsz arról, hogy hogyan állítsd össze egyszerűen és minimális költséggel a technikát, az otthoni felvételhez és zeneszerkesztéshez. A gitár összekötése a számítógéppel, a zeneszerkesztő szoftverek fő funkciói és a virtuális hangszerek is szerepelnek a modulban, amelynek végén egy listát is találsz a teljesen ingyen használható szoftverekről. Önmagában ezzel az egyetlen listával is már visszanyerheted a tanfolyam árát, mert szoftverek vásárlása helyett ugyanolyan jól működő ingyenes eszközöket tudsz használni.

 

3. modul: Első zenealkotás - Dallamos rock

Ebben a modulban a zeneírás egyik fő alapelvét beszéljük meg. (A későbbi modulokban is mindig lesz egy-egy új alapelv). A modul során a lehető legrészletesebben megtanulhatod, hogy a kvintfogásokból hogyan tudsz egyszerű mozdulatokkal érdekesebb fogásokat készíteni. Egy E-moll hangnemű dallamos rock témát készítünk, és a videókat megnézve rögtön el is kezdhetsz egy saját zenei témát a frissen tanult fogásokkal és módszerrel. 

Az összes zenealkotási modulban külön videó foglalkozik minden egyes hangszerrel, hogy a hangszerelés trükkjeit és szakmai fortélyait is alaposan megismerhesd.

 

4. modul: Második zenealkotás - Blues rock

Ebben a modulban egy blues rock jellegű modális skálát használunk, a mixolíd skálát. Az alkotás során három csoportba soroljuk a zenei hangokat: stabil fokok, színes fokok, és hangnemen kívüli fokok. Mindhárom csoportnak fontos szerepe lesz ebben a zenei stílusban.

Valamennyi modulban alkotunk egy-egy gitárszólót is. A tanfolyam készítése során mindig figyeltem arra, hogy a példák ne legyenek technikailag nehezek. Tehát ha még csak mostanában kezdtél gitározni, akkor is el tudod végezni a tanfolyamot (sőt, a gitártechnikád még csiszolódik is a sokféle zenei ötlet eljátszása során).

 

5. modul: Harmadik zenealkotás - Modern rock

Ebben a modulban modern rock stílusú zenét készítünk. Ez az a modul, ahol a dalszerkezet összeállítása is fontos szerepet kap. Ezúttal is lesz egy hasznos alapelv, és nagyon sok szó esik itt a ritmusok kezeléséről, mert a modern rock témákat dobritmusokból indítjuk el. Több modális skálát is jobban megismerhedsz "működés" közben, mert líd és dór pillanatok is lesznek a zenében.

Az összes zenealkotási modul végén van egy külön fejezet, ahol megtalálod és letöltheted a modul során írt zene összes szólamát. Ha ezeket a szólamokat letöltöd, akkor a saját számítógépeden, a zeneszerkesztő programodban tudod tanulmányozni az egyes hangszerek szólamát: a ritmusgitártól a gitárszólón és a szinti-kíséreten át egészen a basszusgitár és a dob szólamokig.

 

6. modul: Negyedik zenealkotás - Hard rock

Ebben a modulban hard rock/metál témát készítünk. Ez a stílus a riffekre épül, a riffek mögött pedig mindig egy-egy modális skála rejtőzik, például a fríg. A videókban bemutatott zenei témák nem lesznek túl gyorsak és technikásak, úgyhogy egy kis gyakorlást követően könnyen el tudod majd játszani őket. És az itt tanult módszer gyors riffekhez is ugyanígy használható lesz.

Ez a modul további módszerekkel és egy újabb alapelvvel bővíti majd az eszköztáradat. Amikor a negyedik zenealkotást követően visszatekintesz a tanfolyam indulására (lehet, hogy hónapok alatt, sőt akár fél év vagy teljes év alatt értél ide, az idő nem számít, csak a tudás!), akkor büszke lehetsz magadra. Nyitott voltál új dolgok tanulására, márpedig zenészként mindig nyitottnak és kíváncsinak kell lennünk, mert ez ad inspiráló élményeket.

 

7. modul: Keverés és maszterelés (érkezik: 2024. január)

Ebben a modulban, ami 2024. januárjában fog megérkezni a tanfolyamra, a zenék keverésének részleteit mutatom meg. Panorámázás, frekvenciák kezelése (EQ), kompresszálás, automatizálás és egyéb effektezések - mindegyik témakört érthetően elmagyarázok, és konkrét példán keresztül demonstrálok is.

A cél az, hogy a saját zenéd ugyanolyan jól megszólaljon, mintha egy profi stúdió keverte volna sok tízezer forintért (vagy még nagyobb összegért). Ez manapság már teljes mértékben lehetséges, és bár profi hangmérnökök nem leszünk ebben a modulban, de az évek alatt összegyűjtött tudásomat örömmel osztom meg veled e téren is.

 

A tanfolyam által ezekre mind képes leszel:

 • Ismerni fogod a modális skálák hangulatát és gyakorlati használatát a zeneírás során
 • Friss füllel hallgatod majd a kedvenc együtteseid zenéit is, mert már érteni fogod, hogy miért izgalmas az adott zenei téma, amit épp hallgatsz
 • Számos azonnal felhasználható alkotási módszerből tudsz kiindulni, azaz nem kell többet a véletlenre bíznod, hogy mikor találsz rá egy épkézláb témára
 • Nagyon sok hangszerelési trükköt és apróságot tanulsz, amelyekkel az egyszerű gitártémákból is izgalmas zenét varázsolhatsz.
 • Sokkal változatosabb zenei ötleteket találsz majd ki, tudatosabban tudsz alkotni, és rengeteg örömöt élsz majd át zeneírás közben
 • Másokkal is megoszthatod a belső világodat, és régi álmodat teljesítheted a saját dalok készítésének köszönhetően. Az ismerőseid lenyűgözve hallgatják majd, és nem hiszik el, hogy ezt a zenét te alkottad:)

A TANFOLYAMHOZ AJÁNDÉK BÓNUSZ ANYAGOK IS TARTOZNAK!

Az 1. ajándék anyagban olyan zenéket találsz, amelyeket az elmúlt 10 évben írtam. Ezek a zenék általában hazai vagy külföldi felkérésre készültek (céges anyagokhoz, reklámokhoz, stb), és nyilvánosan nem voltak eddig elérhetők. 

A zenék összes szólamát külön is letöltheted. A szólamok letöltésével és tanulmányozásával meg tudod figyelni, hogy milyen hangszerelési eszközökkel állt össze a hangzás. Ebből mindig nagyon sokat lehet tanulni.

2. ajándék anyagban azokról a tényezőkről beszélek majd konkrét példákon keresztül, amitől ezek a híres számok hatásosak lettek.

Ezek lehetnek például hangnemváltások, hangszerelési trükkök, vagy zenei kontrasztok használata. Ha jobban átlátod a hatásos számok receptjét, akkor ezek a fortélyok is gazdagíthatják a saját zenéidet.

A 2. ajándék anyag 2024. januárjától lesz elérhető a tanfolyam felületén, és a későbbiekben több részletben bővítem is, tehát újabb híres számok elemzése is megjelenik majd benne.

BEIRATKOZÁSI IDŐSZAK: 2023. NOVEMBER 10 (PÉNTEK) ÉJFÉLIG 

A tanfolyamra november 10 (péntek) éjfélig iratkozhatsz be. Utána a beiratkozás lezárul, hogy a beiratkozott gitárosokra tudjak fókuszálni. A tanfolyam legközelebb 2024 nyár elején indul majd el.

00

nap

00

óra

00

perc

00

mp

Létezik egy útvonalterv a kiváló saját dalokhoz:

Bálint László

"Ez a tanfolyam szerintem ugyanúgy lényegretörő és hiánypótló, mint a Modális Skálák Titka tanfolyam.  Ajánlom azoknak is, akiknek ez a terület még teljesen új, nem dolgoztak még DAW (zeneszerkesztő) szoftverrel.  Nekem löketet adott, hogy többet foglalkozzak a virtuális hangszerekkel, és dalokká formáljam a régi zenei ötleteimet.".

Nézd meg Laci történetét: 
 

Daróczi Mihály

"Amikor szembetalálkoztam a Zeneírás tanfolyammal, egy percet sem gondolkodtam. Azonnal rányomtam arra, hogy jelentkezem. Szerettem volna megtudni, hogy hogyan lehet zenét írni. Számomra hihetetlen megdöbbenés volt, hogy ez mennyire egyszerű. Konkrét megoldások lesznek a kezedben, eszköztárad lesz. Ha most visszamehetnék általános iskolába, akkor nem kegyelemkettes lennék ének-zenéből, hanem csillagos ötös."

Nézd meg Mihály történetét: 
 

És MENNYIBE  kerül mindez?

A Zeneírás tanfolyam egy teljes rendszer. Mindent megtanulhatsz belőle, ami a kiváló saját dalok alkotásához szükséges.

Egy percre képzeld el, hogy gitártanárhoz vagy hangstúdióba jársz képzésre, és a teljes zeneírási rendszert szeretnéd megtanulni, az összes konkrétummal, példákkal, feladatokkal. 

Ezt a széleskörű tananyagot legkevesebb fél év, de inkább egy teljes év alatt lehet végigvenni. (Nem beszélve arról, hogy sok profi zenész vagy hangmérnök van, de nem biztos, hogy a tudás hatákony átadása is az erősségük.)

Nem egyszerű egy éven keresztül minden héten azonos időpontban szabaddá tenni magad, eljutnod a képzési helyszínre, parkolóhelyet találni. Utána hazafelé menet elfelejteni a jó ötletek egy részét. Következő órán lehet is újra összerakni, ami nem volt világos, vagy elhalványult.

Mennyibe kerül manapság egy éven át tanulni zeneírást és hangszerelést? Egy tanóra ma már 7-8 ezertől indul, de inkább 10-12 ezer, ha jó tanártól tanulsz...

Egy év alatt ez akár 300.000 forint. Alsó hangon... Lehet 400 vagy 500 ezer is belőle.

 

Azt szeretném, ha minél többen tudnának örömmel, szabadon alkotni, dalt írni. Érteni a zenét. Élvezni a gitározást.

Ezért úgy alakítottam ki a tanfolyam árát, hogy minél többen megengedhessék maguknak.

Az volt a cél, hogy az ár olyan kedvező legyen, hogy gyakorlatilag egy hétvégi családi Lidl bevásárlás összegéből EGY ÉLETRE megtanulhasd a zeneírás gyakorlatias rendszerét.

Ez jó befektetésnek hangzik! Egy extra beugrás a Lidl-be - és mostantól évtizedekig más szinten gitározol. :)

Vagy ha már gondolkoztál új pickup, új effektpedál vagy új gitár beszerzésén abból a célból, hogy jobban menjen a gitározás... annak idején én mindhárom esetet kipróbáltam (eredmény: nem ment jobban a gitározás). Ez a tanfolyam egy átlagos gitár árának mindössze egyhatoda. Annyi mint egy alap torzítópedál, amitől ugyanaz a gitáros maradnál  - most viszont végre átlátod a zenei titkokat.


Ráadásul az otthonod kényelmében, saját időbeosztásodban, tanárhoz nem igazodva, rugalmasan tudod elvégezni a tanfolyamot. 

 

...Ja, és említettem már, hogy a videók örökké a tiéd maradnak? Több tucatszor újranézheted őket. Akár 3 havonta végigpörgetheted újra a tanfolyamot.

Nem kell fejben tartani mindent egy hallásra, mint a gitárórán. A zeneelméletről és a dalszerzésről is sok jót lehet mondani, de azt nem, hogy pillanatok alatt átlátható és laza témák lennének. Nekem is sok ismétlés után vált érthetővé a legtöbb összefüggés. Ezért is jó, ha a tananyag bármikor újranézhető.

 

Lássuk akkor a konkrétumokat...

 

Zeneírás tanfolyam most 39.700 forintért a tiéd lehet, és 3 perc múlva akár már el is kezdheted a tanulást!

Ez nagyjából annyi, mintha 4-5 gitárórát vennél egy gitártanártól. Ezért most cserébe egy teljes rendszert kapsz, ami mostantól a tiéd örökre. Érten fogod a zeneírás összefüggéseit, és egy konkrét munkamódszered lesz az alkotáshoz.

 

 

Kicsit lejjebb találod a részleteket a két további szabadon választható kiegészítő képzésről is: 

 

1) A vadonatúj Kvintkör Kurzusról, ami a kvintkör teljesen új megközelítéséről és gyakorlati használatáról szól

 

2) A Modális Skálák Titka tanfolyamról, ami egy teljes körű képzés a modális skálák gyakorlati használatáról


 

Máris itt jönnek a részletek!

 

A VÁLASZTHATÓ KVINTKÖR KURZUS INFORMÁCIÓI

Kattints a lenti szövegre, és megnyílik az információs ablak, a Kvintkör Kurzus összes tudnivalójával.

A VÁLASZTHATÓ MODÁLIS SKÁLÁK TITKA TANFOLYAM INFORMÁCIÓI

Kattints a lenti szövegre, és megnyílik az információs ablak, a tanfolyam összes tudnivalójával.

A TANFOLYAMHOZ EGY KÜLÖN ZENEELMÉLETI KURZUST IS, VALAMINT EGY TELJES MODÁLIS SKÁLA TANFOLYAMOT IS VÁLASZTHATSZ.

Válaszd ki az alábbiak közül a számodra legmegfelelőbb kombinációt:

Zeneírás tanfolyam

39 700 Ft

Ezek mind a tiéd lesznek:

 • Zeneírás tanfolyam: komplett útvonalterv és  tanmenet, ami elvezet téged a kiváló saját zenékig
 • Lépésről lépésre bemutatott zeneírási folyamatok 4 zenei stílusban (Dallamos Rock, Blues Rock, Modern Rock, Hard Rock)
 • Kreatív alkotási feladatok részletes iránymutatással 
 • Személyre szabott zeneírási tanácsadás és visszajelzés a tanfolyam felületén
 • Teljes modul a keverésről és maszterelésről (érkezik: 2024 január)
 • Korlátlan ideig tartó hozzáférés a tanfolyam anyagához
 • Mobil applikáció, amivel bárhol és bármikor nézheted a videókat és tanulhatod az anyagokat
 • 1. Bónusz ajándék anyag: Hangszerelési Példák (letölthető szólamok)
 • 2. Bónusz ajándék anyag: Híres Számok Elemzése (érkezik: 2024 január)
BEIRATKOZOM A ZENEÍRÁS TANFOLYAMRA!

Zeneírás tanfolyam + Kvintkör Kurzus

53 700 Ft

Ezek mind a tiéd lesznek:

A teljes Zeneírás tanfolyam, valamint a vadonatúj Kvintkör Kurzus, ami az alábbiakat tartalmazza:

 • A kvintkör alapjai és logikája (egy teljesen új és érthető megközelítés)
 • Dúr és moll skálák meghatározása (a kvintkör az összes skála összes hangját megmutatja)
 • Dúr és moll akkordok meghatározása (az összes hármashangzat kiolvasható a kvintkörből)
 • Modális skálák meghatározása (mixolíd, fríg, líd, dór - mindegyik  modális skála szintén kiolvasható a kvintkörből)
 • Akkordmenetek meghatározása (a kvintkör megmutatja, milyen skálát játszhatsz egy akkordmenetre)
 • Kvintkör a gyakorlatban (zenei példák híres számokkal, gyakorló feladatok)
 • Korlátlan ideig tartó hozzáférés a kurzus anyagához
BEIRATKOZOM A ZENEÍRÁS TANFOLYAMRA, ÉS KÉREM A KVINTKÖR KURZUST IS!

Zeneírás tanfolyam + Kvintkör Kurzus + Modális Skálák Titka tanfolyam

83 700 Ft

Ezek mind a tiéd lesznek:

A Zeneírás tanfolyam, a Kvintkör Kurzus, és a Modális Skálák Titka tanfolyam, ami az alábbiakat tartalmazza:

 • A Modális Skálák Titka - teljes tanfolyam a modális skálák gyakorlati használatáról - most 25% kedvezménnyel
 • Korlátlan ideig tartó hozzáférés a tanfolyam anyagához
 • Személyre szabott tanácsadás a tanfolyam felületén
 • Mobil applikáció, amivel bárhol és bármikor nézheted a videókat és tanulhatod az anyagokat
 • 1. Bónusz ajándék anyag: Hangközök Rendszere kurzus a hangközök nevéről és használatáról
 • 2. Bónusz ajándék anyag: Akkordok Rendszere kurzus az akkordok felépítéséről és az akkordnevekről
BEIRATKOZOM A ZENEÍRÁS TANFOLYAMRA, A MODÁLIS TANFOLYAMRA, ÉS KÉREM A KVINTKÖR KURZUST IS!

A KVINTKÖR KURZUS KÜLÖN IS BESZEREZHETŐ ITT:

Beiratkozom a Kvintkör Kurzusra!

A garancia, ami teljesen kockázatmentessé teszi a döntést:

Ha beiratkozol a Szólómánia bármelyik képzésére, akkor garantálom, hogy miután elvégezted, sokkal MAGASABB szintre kerülsz a gitározásban, sokkal JOBBAN fogod érteni a zenét, és sokkal TÖBB eszközöd lesz önmagad kifejezésére a gitáron...
ha nem így lesz, akkor visszakapod a pénzed.

Azaz ha a vásárlásod utáni első 60 napon belül azt érzed, hogy a tanfolyam nem hoz eredményeket számodra, akkor írj nekem emailt és azonnal visszautalom a vételárat. 

EZEK A LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK:

(Kattints bármelyik kérdésre és megjelenik a válasz.)

Fazekas Ákos

"Amikor megláttam, hogy tanfolyam indul a zeneírásról is és a modális skálákról is, nem volt kérdés számomra, azonnal jelentkeztem mindkét kurzusra. 

Azóta rengeteg új dolgot tanultam. Változatosabban, és ami a legfontosabb: tudatosabban kezdtem el zenét írni.

A gitárszóló improvizációimban is nagyon nagy hasznát vettem az elméleti és gyakorlati tudásnak, amit Tamás tanított.

A tanfolyamok egyrészt helyreteszik a korábban helytelenül tanított elméleti dolgokat, másrészt egy új, modern megközelítésről fogsz tanulni. Ez az út a tudatos és szabad zenéléshez." 

Nézd meg Ákos történetét: 
 

Mondj IGENT  magadra: te is megélheted a játékod megújulását és a zenei sikerélményeket!

„A Zeneírás tanfolyam számomra igazán hasznos és felemelő tapasztalat volt.

A korábban elvégzett Modális Skálák Titka tanfolyam megerősített abban, hogy többet foglalkozzak a dalszerzéssel is.

Sokat tanultam a hangszínek és a hangzások kreatív kezeléséről.

Tamás számos technikát tanított a zenék szerkesztése közben, így pontosan láthattam, hogyan épül fel és formálódik egy dal.

Korábban hosszú éveken át folyamatosan hangoztattam, hogy én gitározni szeretnék és nem programokat nyomkodni.

Ma már tudom, hogy ezek a programok  elengedhetetlen részei a zeneszerkesztésnek és megkönnyítik a dalszerző folyamatot.

A tanfolyam során rengeteg inspirációt kaptam, új stílusokat és zenei műfajokat is felfedeztem.

Az új ismeretek és készségek segítenek abban, hogy zenei ötleteim sokkal gazdagabbak legyenek.

Sok egyéb mellett megtanultam a ritmusgitár sávok duplázását, panorámázását és főleg azt, hogy a kitartás meghozza a végeredményt: a saját szerzeményt.

Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, szeretném Tamásnak megköszönni, hogy részese lehettem ennek a hiánypótló tanfolyamnak.”

- PEREI ZSOLT

"Egy másodpercet sem gondolkodtam, amikor Tamás meghirdette ezt a tanfolyamot, és nagyon jól tettem, nagy hiba lett volna kihagyni.

A feleségem kijelentése röviden összefoglalja, hogy miben segített nekem a zeneírás tanfolyam: "Na végre, kezd zeneként szólni..."

Mivel arra jöttem rá, hogy mások dalainak megtanulása, amellett, hogy segített fejlődni a zenélésben, nem az én utam, a saját dalaimat kezdetem alkotni. Így a Zeneírás tanfolyam természetes kiegészítője lett a Modális Skálák Titka tanfoyamnak, és nagyon örülök, hogy részt vettem ezeken.

Rögtön a Zeneírás tanfolyam elején Tamás segített összerakni a technikát, kiválasztani a zeneszerkesztő szoftvert, melyekkel a zeném rögzítését, az én lehetőségeimhez és igényeimhez mértem, tökéletesíteni tudtam.

Szintén a tanfolyam útmutatásai alapján az addigi gitár és ének kiegészült végre dobokkal, basszussal és szintivel, amit előzőleg nem használtam. 

A gitársávok használatának megtanulása, a különböző megközelítéseket segítő, fejlesztő alkotási gyakorlatok, valamint a tanfolyam során kapott rengeteg személyes visszajelzés segítségével sikerült elérni azt ami a végső célom volt: úgy szóljon minden, mint a "nagyok" felvételein. Így még nagyobb öröm az alkotás.

És meg kell jegyeznem, soha ennyi biztatást és dícséretet még nem kaptam, mint itt Tamástól. Nagyon köszönöm Tamás.”

- SZABÓ CSABA

A TANFOLYAMHOZ EGY KÜLÖN ZENEELMÉLETI KURZUST IS, VALAMINT EGY TELJES MODÁLIS SKÁLA TANFOLYAMOT IS VÁLASZTHATSZ.

Válaszd ki az alábbiak közül a számodra legmegfelelőbb kombinációt:

Zeneírás tanfolyam

39 700 Ft

Ezek mind a tiéd lesznek:

 • Zeneírás tanfolyam: komplett útvonalterv és  tanmenet, ami elvezet téged a kiváló saját zenékig
 • Lépésről lépésre bemutatott zeneírási folyamatok 4 zenei stílusban (Dallamos Rock, Blues Rock, Modern Rock, Hard Rock)
 • Kreatív alkotási feladatok részletes iránymutatással 
 • Személyre szabott zeneírási tanácsadás és visszajelzés a tanfolyam felületén
 • Teljes modul a keverésről és maszterelésről (érkezik: 2024 január)
 • Korlátlan ideig tartó hozzáférés a tanfolyam anyagához
 • Mobil applikáció, amivel bárhol és bármikor nézheted a videókat és tanulhatod az anyagokat
 • 1. Bónusz ajándék anyag: Hangszerelési Példák (letölthető szólamok)
 • 2. Bónusz ajándék anyag: Híres Számok Elemzése (érkezik: 2024 január)
BEIRATKOZOM A ZENEÍRÁS TANFOLYAMRA!

Zeneírás tanfolyam + Kvintkör Kurzus

53 700 Ft

Ezek mind a tiéd lesznek:

A teljes Zeneírás tanfolyam, valamint a vadonatúj Kvintkör Kurzus, ami az alábbiakat tartalmazza:

 • A kvintkör alapjai és logikája (egy teljesen új és érthető megközelítés)
 • Dúr és moll skálák meghatározása (a kvintkör az összes skála összes hangját megmutatja)
 • Dúr és moll akkordok meghatározása (az összes hármashangzat kiolvasható a kvintkörből)
 • Modális skálák meghatározása (mixolíd, fríg, líd, dór - mindegyik  modális skála szintén kiolvasható a kvintkörből)
 • Akkordmenetek meghatározása (a kvintkör megmutatja, milyen skálát játszhatsz egy akkordmenetre)
 • Kvintkör a gyakorlatban (zenei példák híres számokkal, gyakorló feladatok)
 • Korlátlan ideig tartó hozzáférés a kurzus anyagához
BEIRATKOZOM A ZENEÍRÁS TANFOLYAMRA, ÉS KÉREM A KVINTKÖR KURZUST IS!

Zeneírás tanfolyam + Kvintkör Kurzus + Modális Skálák Titka tanfolyam

83 700 Ft

Ezek mind a tiéd lesznek:

A Zeneírás tanfolyam, a Kvintkör Kurzus, és a Modális Skálák Titka tanfolyam, ami az alábbiakat tartalmazza:

 • A Modális Skálák Titka - teljes tanfolyam a modális skálák gyakorlati használatáról - most 25% kedvezménnyel
 • Korlátlan ideig tartó hozzáférés a tanfolyam anyagához
 • Személyre szabott tanácsadás a tanfolyam felületén
 • Mobil applikáció, amivel bárhol és bármikor nézheted a videókat és tanulhatod az anyagokat
 • 1. Bónusz ajándék anyag: Hangközök Rendszere kurzus a hangközök nevéről és használatáról
 • 2. Bónusz ajándék anyag: Akkordok Rendszere kurzus az akkordok felépítéséről és az akkordnevekről
BEIRATKOZOM A ZENEÍRÁS TANFOLYAMRA, A MODÁLIS TANFOLYAMRA, ÉS KÉREM A KVINTKÖR KURZUST IS!

A KVINTKÖR KURZUS KÜLÖN IS BESZEREZHETŐ ITT:

Beiratkozom a Kvintkör Kurzusra!

BEIRATKOZÁSI IDŐSZAK: 2023. NOVEMBER 10 (PÉNTEK) ÉJFÉLIG 

A tanfolyamra november 10 (péntek) éjfélig iratkozhatsz be. Utána a beiratkozás lezárul, hogy a beiratkozott gitárosokra tudjak fókuszálni. A tanfolyam legközelebb 2024 nyár elején indul majd el.

00

nap

00

óra

00

perc

00

mp

A zeneírás folyamata világossá válik és az alkotás igazi öröm lesz:

“70 éves vagyok! A zenei  életemből kimaradt 33 év! A kurzusra azért jelentkeztem, hogy  visszaigazolást kapjak az eddig használatos zeneszerzési gyakorlatomról. Kíváncsi voltam, hogy mi maradt ki eddig az életemből és milyen új zeneelméleti, technikai és hangszerelési dolgokat tanulhatok!

A  Zeneírási kurzus a lehető legjobbkor jött! A tanfolyam abban segített, hogy  tudatosabban kezdtem használni, elemezni és a gyakorlatba átültetni a zeneelméletet és a technikát. A régi klisék mellé új ötleteket tudtam hozzárendelni: pl. ritmus, kísérő hangszerek, dob, hangszerelés, dinamika,  panoráma stb.

A folyamat felgyorsult és nem éreztem a zeneírás alatt holtpontot!

Nagyon átgondoltátlátható, racionális felépítésű a kurzus! Ha valamiben elakadtam, akkor mindig érkezett a segítség!  Nagyon hiánypótló, csak ajánlani tudom minden olyan gitárosnak akik szeretik az új kihívásokat és eddig még bizonytalanok voltak saját magukkal szemben!

Az elsajátított és a megismert anyag ösztönzött az új számok létrehozásában! Köszönöm Tamás ezt az igényes tanfolyamot!”

- HORVÁTH GÁBOR

“Nekem Tamás a videói az arany középút: nem sok..., nem kevés... pont annyi, amennyit az adott területen tudatlan ember még be tud fogadni.

Régebben irigykedve hallgattam azok történeteit, akik mesélték hogy milyen vagány dobritmust raktak össze, illetve komplett zenéket vettek fel zeneszerkesztő program segítségével.

Most már én is meg tudom csinálni!

Nálam Tamás jó időben volt jó helyen: ha Ő nincs akkor most a vendégszoba tele lenne pakolva hangszerekkel: dob, basszusgitár, szinti...stb...(nem is tudok szintizni).

Magyarán, aki költséghatékonyan szeretne digitális Zeneírást tanulni annak szívből ajánlom, hogy iratkozzon fel!!

Ui.:Mellesleg a családi béke is megmarad!:)”

- BUDAI GÁBOR

Megnézem a beiratkozási opciókat!