Itt az idő, hogy a játékodat egy új, eddig elérhetetlennek hitt szintre emeld és a skálák a barátaid legyenek! Ezzel végre kitörsz az egysíkú sémákból és színesen, egyéni módon, változatosan zenélsz, amiről mindig is álmodtál!

  A SZÓLÓMÁNIA BEMUTATJA:

A MODÁLIS SKÁLÁK TITKA

 

Tanuld meg azokat az egyszerű és logikus
gyakorlati lépéseket, amelyekkel
a játékod érdekes és egyedi lesz!

A gitározás eleinte élmény volt.  Aztán valahogy lelassult és elakadt a fejlődés. Most végre itt van egy rendszer, amivel szintet léphetsz.

Emlékszel, amikor elkezdtél gitározni? Hatalmas lelkesedést éreztél. A zenék és főleg a gitárosok hallgatása teljesen lenyűgöző volt. Mintha a kedvenc gitárosaid hívtak volna téged is, hogy kövesd őket.

Elképzelted, hogy te is így fogsz játszani. Sok időd volt és a kezdeti tanulási időszakban érezted, hogy hónapról hónapra jobb leszel. Hajtott a tehetség (mert mindenkit a rejtőző tehetség indít el a zenélés felé) és hajtott a szenvedély (mert zenélni az egyik legcsodálatosabb dolog).

Nálam legalábbis így indult a dolog. Tizenévesen rengeteget gitároztam. Megtanultam sok akkordot és a pentaton skálát. Gyakoroltam a kedvenc számaimat. El is jutottam egy tűrhető középhaladó szintre. De ott megállt a tudomány.

Nem tudtam, hogy merre haladjak, mit gyakoroljak.

Nem tudtam, mit játszhatok az akkordokra.

Nem tudtam, hogy miért szól jól, ami tetszik másoknál. És azt sem, hogy miért szólt rosszul, amit épp most játszottam.

Melyik hangzik ismerősen számodra a fentiek közül?

Rossz érzés akadályokba ütközni egy olyan úton, ami nagyon fontos a számunkra. Egy idő után megöli a lelkesedést. Persze a zenélés nagy szenvedélye nem tud eltűnni, de az elakadások, kudarcélmények és a tanácstalanság árnyékolja be. A szabadidő is kevesebb. Úgy tűnik, hogy ezt a szintet lehetett elérni, és innen már nincs felfelé.

De ez nem így van!

Utólag most már tudom:

Ha valami nem megy jól... az nem a képességeidről szól! 

Hanem arról, hogy még nem ismered azt az útvonalat, ami a célodhoz vezet.

Ha egy óriási mezőn van elásva a kincs, akkor csak nagy szerencsével és sok ásással találhatod meg. 

És ha nem is tudsz róla, hogy kincs van elásva a mezőn?

Akkor el sem kezded az ásást.

Pedig a kincs ott van a közelben...

Ezt onnan tudom, hogy véletlenül megtaláltam.

Egy gyakorlási módszer volt ez a kincs. Ezzel a módszerrel fokozatosan érthetővé váltak azok az összefüggések, amelyek a zenét érdekessé és egyénivé teszik. Észrevétlenül kialakult egy rendszer.

ÍGY KEZDŐDŐTT:

Volt egy zenei alap gyűjteményem egy angol gitárújság mellékleteként. 12 különböző zenei alap volt benne. A lehető legkülönbözőbb stílusok, hangneme, tempók, hangulatok. Volt lassú E-blues, 7/4-es Gisz-moll, rockballada C-mollban, metálos Fisz-fríg, klasszikus rock D-ben, punk rock Cisz-mollban, és még számos egyéb alap.

Elkezdtem elvárások és tét nélkül játszani rájuk. Kb. egy óra alatt ment végig a 12 alap. Valahogy ez a sokféle zene úgy hatott rám, hogy sikerült félretenni a hiányosságok érzését. Jött néhány jól elkapott dallam, és megnéztem, milyen hangok lehetnek ezek. Tudtomon kívül elkezdtem megtanulni a gitáron levő hangokat.

Legalább egy évig szinte minden áldott napon végigszólóztam ezt a 12 alapot. Közben utánanéztem egy-egy dolognak. Mindig lett egy mozaikdarab, amit megértettem: "...á, szóval ha a moll skála 6. hangján megállok hosszan, akkor az túl vadul szól!  De ha röviden játszom és lépek fél hangot utána lefelé, akkor az ilyen szép?"

Visszatért a lelkesedés. Újra lettek sikerélmények.

Egyre könnyebb volt újabb összefüggéseket megfejtenem, mert kezdtek kialakulni a stabil elméleti alapok.

Rájöttem arra, amire az évek során szerintem te is rájöttél: a zeneelméleti anyagok és könyvek többsége informál, de nem tanít. Lehet, hogy tele vannak tudással, de nem tudják átadni azt. Nincs bennük semmi, ami a zenélésről, önkifejezésről, szenvedélyről szólna.

Ezért lépésről lépésre megszületett egy újfajta zeneelmélet bennem. Ez természetesen a tények terén megegyezett a hagyományos zeneelmélettel, de egy nagy különbséggel: ezt már értettem. A mozaikdarabokból fokozatosan kialakult a teljes kép. (Persze ez a kép végtelen nagy, és mindig van új felfedeznivaló. De az alapok birtokában már sokkal könnyebb megérteni egy újabb zenei összefüggést.)

Kialakult a módszer két pillére: a hangok leolvasása és az újfajta zeneelmélet.

BEIRATKOZÁSI IDŐSZAK: 2022. DECEMBER 9 (PÉNTEK) ÉJFÉLIG 

A tanfolyamra december 9 (péntek) éjfélig iratkozhatsz be. Utána a beiratkozás lezárul, hogy a beiratkozott gitárosokra tudjak fókuszálni. A tanfolyam legközelebb 2023 tavaszán indul majd el.

00

nap

00

óra

00

perc

00

mp

Nézd meg, mit hozott a gitárosoknak ez a módszer:

“Tamástól tanulni számomra olyan, mintha egy másik országba lépnék be. Mindig feltöltődve távozom és nagyon várom a következő órát. Nagyon inspirálóan tanít, csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy tőle tanuljon. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy anno felkerestem azzal, hogy tudna-e oktatni engem, mert szerettem volna jobb gitárossá válni és nem megragadni egy adott szinten.  Rengeteget tanultam tőle, bővítette az elméleti, technikai és alkotási tudásomat egyaránt.  Azóta is az általa tanított dolgokból építkezem a saját dalok írása során. Erre jó példa a második kislemezem, ahol érezhető a fejlődés az első kislemezhez képest, amit neki köszönhetek és amire nagyon büszke vagyok.”

- NAGY GERGŐ

“Lényegesen tudatosabban és szabadabban gitározom most. Sokkal jobb és választékosabb a játékom, mint korábban. Nekem az elméleti rész korábban mindig kimaradt, és a standard dúr és moll megoldásokat használtam csak. Hasonlóak voltak a témák. A modális skálákkal nyílik egy ajtó, szélesedik a látószög. A tudatosság ma már ott jelenik meg nálam, hogy keresem aktívan azokat a helyzeteket, amibe bele tudom tenni a modális hangulatokat. Annyi minden ötletem van egyszerre, hogy szinte nem tudom, hogy melyik eszközhöz nyúljak elsőként. Én nem gondoltam volna, hogy ez a megközelítés ennyi mindent megnyit és ennyi lehetőséget rejt magában. Nagyon örülök, hogy megtaláltalak.”

- ÁDÁM

ha a gitározás  sokat jelent és fontos  számodra, akkor az alábbi két út közül kell választanod:

 

Az egyik út ez: 

Folytatod az eddigi irányt, és a meglevő tudásodat használod továbbra is.

Megőrzöd azt a szintet, ahová sok-sok munkával mostanra eljutottál, és közben továbbra is érzed, hogy bizonyos fontos alapok hiányoznak.

A zeneelmélet egy ingoványos terület marad számodra továbbra is, és ha hirtelen például Gisz-mollra kellene játszanod valamit, akkor a vastag húron kiszámolva keresel egy Gisz-t és lehorgonyzol az innen indított skáladobozban.

A gitáron csak a gyakori hangokat ismered, és ezért kénytelen vagy a megszokott vizuális alakzatokat ismételni izommemóriából. Nem azt játszod, ami rólad szól, hanem azt, amiről tudhatod, hogy nem fogod elrontani.

A dallamaid, ötleteid és szólóid mindig kicsit hasonlítanak a tegnapira, a múlt hetire és a tavalyira...

Ez nem a legjobb út! Ennél sokkal több van benned! 

Így egyre jobban elmegy a kedved a gitározástól, és életed egyik meghatározó hobbija (sőt, ha te is annyira szereted a zenét és a gitározást mint én, akkor nem is hobbija, hanem szenvedélye) fokozatosan eltávolodhat tőled...

Ha nincs sikerélmény, és mindig a falakba ütközöl, akkor nincs motiváció arra, hogy holnap is felemeld a hangszert. Elvan az ott a tartóban vagy a tokban is...

 

A másik út pedig ez: 

Elkezded lépésről lépésre bepótolni a hiányzó alapokat.

Egyszer csak azt érzed, hogy egy elméleti témakör világosabbá válik.

Új szempontokat fedezel fel, és ezekből új dallamok jönnek elő.

Konkrét módszereket tanulsz meg, amelyekkel mindig tudod, hogy mit kell játszanod

 

Minden nap közeledhetsz egy lépést ahhoz a pillanathoz, amikor néhány gitáros barátoddal összejöttök egy szombat délutáni örömzenélésre...

...és ismeretlen YouTube-os zenei alapokra improvizáltok.

Csak annyit tudsz előre, hogy D-mollban lesz az alap. 

Elindul a zene, meghallgatod a tempót, és elkezdesz gitározni. A pillanatra reagálsz, ahogy a zene kívánja. 

Jól érzed magad, zenélsz szabadon. 

 

Itt az ideje, hogy végre megtaláld a saját hangodat a gitáron!

A tanfolyam rengeteg új utat mutat számodra, új zenei lehetőségeket nyit meg előtted, és konkrét, könnyen alkalmazható eszközöket ad a kezedbe!

a Szólómánia bemutatja...

a tanfolyam, ami lehetővé teszi, hogy azt játszd, amit belül érzel!

0. modul: Ezt nézd meg először! 

Itt kezded majd a tanfolyamot, egy rövid köszöntőt nézhetsz meg, amiben elmondom a főbb tudnivalókat a tanfolyam felépítéséről és a leghatékonyabb elvégzéséről. És ebben a modulban találod a technikai támogatást is, ha a weboldallal és a tanfolyam kezelésével kapcsolatban merült fel kérdésed.

 

BÓNUSZ MINI-TANFOLYAMOK 

hangközök rendszere jelenti minden zeneelméleti témakör alapját. Minden zene hangközök sorozatából áll, és ezek a hangköz-lépések fejtik ki az érzelmi hatást. Minden egyes hangköznek saját hangulata van, és ezeket tudatosan alkalmazva még több eszközöd lesz arra, hogy kifejezd magad a gitáron.

A második mini-tanfolyam az akkordok felépítéséről, elnevezéséről és logikájáról szól. Az itt elhangzó információk nem csak a modális skálák világában, hanem a zenélés minden terén nagyon hasznosak lesznek számodra.

Önmagában már ez a két bónusz tanfolyam is óriási előrelépés lesz számodra, mert a legalapvetőbb dolgok közül nagyon sok minden a helyére kerül, és egy érthető rendszer kezd megjelenni. Az alapfogalmak és az alapvető zenei szabályok ismeretének megtanulása után máris tovább tudsz lépni az 1. modulba, ahol továbbra is építkezünk, csak már stabil alapokra.

 

1. modul: Stabil Alapok 

A modális skálákról, és általában a zeneelméletről rengeteg téves információt lehet a neten találni. Itt az ideje, hogy rendet tegyünk. Definiáljuk az alapfogalmakat, megbeszéljük hogy mik azok az elterjedt tévhitek, amelyeket el kell felejtened, és utána részletesen beszélünk a dúr és a moll skálák tulajdonságairól. Végül a modális skálák használatának 4 típusáról lesz szó. Utána számos feladat és példa következik. Ez a modul nagyon fontos, úgyhogy érdemes sok időt szánnod rá. Minden későbbi modul erre fog épülni.

 

2. modul: A Klasszikus Rock Titka: Mixolíd

A mixolíd elméleti alapozásával kezdjük (egy elterjedt tévhittel ellentétben NEM az számít, hogy a dúr skála 5. fokán indul). Utána megnézzük a mixolíd hangnem fő hangulatait. 3 elkülöníthető alaphangulatot is ki lehet hozni belőle, amelyből a legismertebb a klasszikus rock és blues-rock. Meglepő módon, keleties (indiai) hangulata is van, de másmilyen, mint a 3. modulban szereplő fríg esetén. A harmadik hangulat pedig a slágerdallamos mixolíd, amikor a skála egy kevésbé fontos fokát emeljük ki. Így eltűnik a blues hatás, és fülbemászó dallamok jönnek elő ezzel a módszerrel. Nézünk egy speciális mixolíd pentatont, valamint újszerű ötleteket, amelyekkel elkerülöd, hogy skálásan, egy helyszínen le-fel lépkedve játssz dallamokat. Számos feladat lesz, és híres gitárosok példáit is megnézzük.

 

3. modul: A Kelet és a Hard Rock Titka: Fríg

A fríg is nagyon sokoldalú skála. A többi modális skálától eltér abban, hogy két verzióban is létezik: a "sima" fríg és a spanyol (domináns) fríg is kitűnően használható. Körbejárjuk az elméletét, megnézzük az alaphangulatait. Mint minden módusz, neki is több arca van. Megbeszéljük, hogy hogyan kerülheted el a túlzottan egzotikus, keleties hangulatot, miközben megtartod a fríg előnyeit. (És ha keleties hangulatot szeretnél, akkor erre is van módszer.) Kipróbáljuk a legjobb skála-ötleteket, és megnézzük, hogy a szűkített akkord miért fontos ennél a modális skálánál. Szóba kerül a "sorvégi fríg" esete is, ami egy sehol nem tanított trükk, és izgalmassá teheted vele a témáid utolsó ütemét. Mint minden modulban, sok apró részletről is lesz szó, amelyek szintén nincsenek benne a régi tankönyvekben. Szokás szerint feladatokkal és híres példákkal is találkozol majd a 3. modulban.

 

4. modul: A Progresszív Rock Titka: Líd

A líd a legemelkedettebb hangulatú modális skála. Megnézzük, hogy zeneelméletileg mi a magyarázata ennek az emelkedettségnek. (Kiderül, hogy az összes skála közül ez tartalmazza a legtöbb emelést!) Megnézzük a Vad Líd és az Elvarázsolt Líd altípusokat, amely 2 teljesen külön világ. Megtanulod, hogyan hozhatsz létre 2 akkordból is líd hatást, és hogyan vihetsz be líd hangulatot a mollos szólóidba. Az is kiderül, hogy miért érdemes a saját akkordmeneteidbe egy látszólag oda nem illő dúr akkordot elhelyezni. A megfejtés természetesen a líd körül forog. Ezt a modult is nagyon fogod szeretni, és amire itt tartasz, addigra már kezded látni a teljes képet is a skálák összefüggéseiről. Érezni fogod, hogy ez az egész zenélés sokkal egyszerűbb és tudatosabb lehet, ráadásul ez nem csökkenti (hanem inkább növeli) a spontán és ösztönös alkotás erejét. Sok líd példa és jó néhány kreatív líd feladat zárja ezt a modult.

 

5. modul: A Blues, Funk és Jazz Titka: Dór

Mostanra már nem hangzik meglepetésnek, hogy a dórnak is legalább 2 (de inkább 3) teljesen elkülönülő arca és hangulata van. Rengeteg blues épül a dór skálára, és a jazz standard-ek jelentős részében is főszereplő ez a modális skála. Érdekes módon a latinos zenék is szeretik, és van egy alig ismert, de mégis szenzációs szerepe az egyéni rockballadák hangulatának megemelésében. Megismered a Dór Háromszöget, amellyel a sima pentatonos szólóid hirtelen új életre kelnek. Kiderül, hogy rock riffekhez kiváló kiindulópont a dór, mert hozza a mollosan befogadható hatást, miközben frissebb, helyenként szinte pimaszabb benyomást kelt. Kipróbáljuk a "2 bunddal áthelyezett pentaton" trükköt, amellyel egy pillanat alatt dórt tudsz létrehozni, anélkül, hogy bármilyen elméleti számolgatást kellene csinálnod. A dórral is szép feladatok lesznek, és meghallgatjuk a híres együttesek dóros példáit is.

 

6. modul: A Legtitkosabb Modális Módszerek

A befejező modult imádni fogod. Itt kerülnek szóba azok a gyakorlati módszerek, amelyeket 20 év gitározás alatt felfedeztem, eltanultam, másoktól átvettem, esetleg véletlenül megtaláltam vagy kikísérleteztem. Elkezdjük vegyíteni a modális skálákat. Megnézzük, mi az a Pitch Axis (a híres gitárosok közül Joe Satriani használta leginkább). Összeházasítjuk a mixolíd és a dór skálát. Kipróbáljuk, milyen érzés D-fríg alapra D-moll skálát játszani szólóban (elárulom, hogy kitűnően működik, ha betartasz EGY fontos szempontot). Szóba kerül a lokriszi skála, amely igazi fekete bárány, többek között azért is, mert a gyakorlatban nem igazán használják, a jazz szólókat leszámítva. A spanyol fríg és a mixolíd között pedig egy kétlépéses átjárót fedezünk fel, amitől ez a két skála izgalmasan kombinálható.

Ez a modul további eszközökkel gazdagítja majd az eszköztáradat, és amikor ezen a ponton visszatekintesz a tanfolyam indulására (lehet, hogy hónapok alatt, sőt akár fél év vagy teljes év alatt értél ide, az idő nem számít, csak a tudás!), akkor nagyon büszke lehetsz magadra. "Megcsináltam!" Egyrészt bíztál magadban, hogy meg tudod csinálni. Másrészt pedig nyitott és kíváncsi voltál, ami minden jó zenész alaptulajdonsága. És kitartottál, ami minden sikeres ember alaptulajdonsága. Tehát a 6. modul végén a "jó zenész" jelző egyértelműen megillet téged, mert a gitárosok legfelső szintjére léptél, akik a modális rendszert jól ismerik. Itt már szinte csak a profi zenészek tartanak, és közülük sem mindenki.

Külön előnyként, a tanfolyam során szinte észrevétlenül megtanulod az összes húr összes hangját, amit szintén csak a gitárosok felső 5-10%-a mondhat el magáról. Szép utazás volt, és mostantól még sok évig vagy évtizedig úgy fogod meg a gitárodat, hogy a zene titkainak birtokában vagy.  Szabadon zenélsz, és könnyedén kifejezed magad gitárosként! 

A tanfolyam elvégzésével ezekre mind képes leszel:

 • Ismerni fogod a skálák felépítését, ezért sokkal könnyebben fogsz improvizálni bármilyen stílusban
 • Egyre könnyebben találod meg a hangokat a gitáron, ezért nem kell jobb híján a régi sémákhoz folyamodnod
 • Megtudod, mik azok az elterjedt tévhitek, amelyek megnehezítették a fejlődésedet (több ilyen is van, és nagy gátat jelentenek!)
 • Megismered a sokféle modális hangulatot (említettem már, hogy minden modális skálának 2-3 nagyon eltérő arca van?)
 • Sokkal változatosabban fogsz gitározni, tudatosabban tudsz alkotni, és rengeteg saját zenei ötleted lesz
 • Érteni fogod a legfontosabb zenei összefüggéseket, és tudatosabb, magabiztosabb gitárossá válsz

BEIRATKOZÁSI IDŐSZAK: 2022. DECEMBER 9 (PÉNTEK) ÉJFÉLIG 

A tanfolyamra december 9 (péntek) éjfélig iratkozhatsz be. Utána a beiratkozás lezárul, hogy a beiratkozott gitárosokra tudjak fókuszálni. A tanfolyam legközelebb 2023 tavaszán indul majd el.

00

nap

00

óra

00

perc

00

mp

Miben lesz ez a most induló tanfolyam SPECIÁLIS?

Abban, hogy egy kicsit NEKED is részed lesz a tanfolyam alakításában. 

Összesen 6 modulra osztottam a teljes tananyagot. A teljes 1. modul és a bónusz tanfolyamok (amelyekről egy kicsit feljebb már olvashattad a részleteket) már készen várnak a tanfolyam oldalán.

Ha beiratkozol, akkor mostantól számított 5 perc múlva már kezdheted is tanulni őket!

A 2. modul két hét múlva érkezik meg a tanfolyam oldalára. Egészen pontosan december 17-én.

Mindig kéthetente kapod a következő modult. (Tamás, ez azt jelenti, hogy mindig két hét alatt fel kell dolgoznom az előző modult?...  Nem! Mindenki a saját tempójában haladhat, minden egyes modulra 5, 10 vagy akár 20 hetet is szánhatsz. Élethosszig tartó hozzáférést kapsz a tanfolyamhoz.)

Most jön a képbe a TE szereped. 

Ha bármilyen kérdésed van a tanfolyam egyik videójánál, akkor a videó alatt felteheted a kérdést. Sőt, biztatlak is rá, hogy kérdezz minél többet.

És javaslatot is tehetsz, hogy a későbbi modulokban milyen konkrét témakört érintsünk.

Úgyhogy könnyen előfordulhat, hogy a javaslatod hatására kerül bele egy plusz elem a tanfolyam következő moduljába. Ezzel a te tudásod is gazdagodik, és a tanfolyamot a jövőben elvégző gitárosokkal is jót tettél ezáltal.

 

Létezik egy általad is bejárható út az elakadt állapottól az örömteli zenélésig:

“Amikor rátaláltam Tamásra, alig tudtam valamit a zeneelméletről, és csak pár akkordot és skálát ismertem, amivel próbáltam saját zenéket alkotni. Idővel Tamás megtanított arra, hogy tudatos szólózással sokkal szebb szólókat tudok írni. Ekkor kezdtem el igazán én is élvezni a gitározást, és közeli ismerősöktől, barátoktól is ekkor kaptam a legtöbb pozitív visszajelzést. Ezt legfőképp Tamásnak, és a csapat tagjainak is köszönhetem, akik motiváltak. Azóta összes zenei célomat sikerült elérnem, és életem egyik legnagyobb öröme a zenélés.”

- FÜLÖP GERGELY, KAPOSVÁR

“A Szólómánia tényleg a dobozból való el/kiszakadást hozta el. A part menti hajózás helyett a csillagokkal való navigálást teszi lehetővé, és a tananyagok segítségével klisék helyett megtalálod a Zenei Önmagadat. A régi sablonok már unalmasak voltak, csak nem tudtam sehogy tovább lépni. többi tanártól összesen nem kaptam ennyi pozitív tudást és impulzustOlyan tudást, titkokat, trükköket sajátítottam el, ami által az elmúlt 3 hónapban többet tanultam és fejlődtem, mint az elmúlt 10 évben összesen.”

- KOVÁCS PÉTER, VESZPRÉM

És MENNYIBE  kerül mindez?

A Modális Skálák Titka tanfolyam egy teljes rendszer. A hangközökről, az akkordokról, és a skálákról is mindent megtanulhatsz belőle, ami a fejlődéshez és az egyedi, ízléses, változatos gitároshoz szükséges.

Egy percre képzeld el, hogy gitártanárhoz jársz, és a teljes modális rendszert szeretnéd megtanulni, az összes konkrétummal, példákkal, feladatokkal. 

Ezt a széleskörű tananyagot legkevesebb fél év, de inkább egy teljes év alatt lehet végigvenni. (Nem beszélve arról, hogy sok történetet hallottam haladó gitárosoktól, hogy 1-2 év gitártanár után nagyjából ugyanott tartottak, mint amikor elkezdtek járni a tanárhoz...)

Nem egyszerű egy éven keresztül minden héten azonos időpontban szabaddá tenni magad, eljutnod a tanárhoz, parkolóhelyet találni. Utána hazafelé menet elfelejteni a jó ötletek egy részét. Következő órán lehet is újra összerakni, ami nem volt világos, vagy elhalványult.

Mennyibe kerül manapság egy éven át tanulni egy gitártanártól? Egy tanóra 5-6 ezertől indul, de inkább 8-10-12 ezer, ha nem a szomszéd sráctól, hanem jó tanártól tanulsz...

De számoljunk csak alacsonyabb tarifával. Egy év alatt ez 300.000 forint. Alsó hangon... Lehet 400 vagy 500 ezer is belőle.

(És ha már jártál tanárhoz, akkor miért nem tanított egy jól használható, érthető, gyakorlatias rendszert? Esetleg elmondta, hogy a C-dúr az egyenlő D-dór és E-fríg, és ezzel nem jutottunk közelebb a belső hangunk megtalálásához.)

Azt szeretném, ha minél többen tudnának örömmel, szabadon improvizálni, dalt írni. Érteni a zenét. Élvezni a gitározást.

Ezért úgy alakítottam ki a tanfolyam árát, hogy minél többen megengedhessék maguknak.

Az volt a cél, hogy az ár olyan kedvező legyen, hogy egy hétvégi családi Lidl bevásárlás összegéből EGY ÉLETRE megtanulhasd a zenélés friss és gyakorlatias rendszerét.

Ez jó befektetésnek hangzik! Egy extra beugrás a Lidl-be - és mostantól évtizedekig más szinten gitározol. :)

Ráadásul az otthonod kényelmében, saját időbeosztásodban, tanárhoz nem igazodva, rugalmasan tudod elvégezni a tanfolyamot. 

 

...Ja, és említettem már, hogy a videók örökké a tiéd maradnak? Több tucatszor újranézheted őket. Akár 3 havonta végigpörgetheted újra a tanfolyamot.

Nem kell fejben tartani mindent egy hallásra, mint a gitárórán. A zeneelméletről sok jót lehet mondani, de azt nem, hogy pillanatok alatt átlátható és laza téma. Nekem is sok ismétlés után vált érthetővé a legtöbb összefüggés. Ezért is jó, ha a tananyag bármikor újranézhető.

 

Lássuk akkor a konkrétumokat...

 

Először úgy határoztam meg, hogy a tanfolyam ára 36.000 forint legyen.

Ez annyi, mintha nagyjából 4 gitárórát vennél egy gitártanártól. Ezért most cserébe egy teljes rendszert kapsz, ami mostantól a tiéd örökre. Érteni és érezni fogod a zenei árnyalatokat.

 

De van egy jó hírem!

 

Most 2022 december van, és ez a Szólómánia legelső tanfolyamának legelső indulása. Arra gondoltam, hogy szeretném honorálni neked azt, hogy bizalmat szavazol. Bizalmat, elsősorban magadnak, hiszen bízol a saját fejlődési lehetőségedben, bízol abban, hogy ennyi év gitározás után is jobb és szakértőbb zenésszé válhatsz.

És bizalmat szavazol nekem is, azzal a döntéssel, hogy bízol a tanfolyam erejében, bízol abban, hogy tudok neked segíteni.

Ezért úgy döntöttem, hogy ha a mostani első beiratkozási időszakban belevágsz a dologba, akkor egy további 33% kedvezményt kapsz a tanfolyam árából. (Ez a kedvezmény csak a mostani beiratkozási időszakra vonatkozik. A tanfolyam következő, 2023 tavaszi meghirdetésekor már mindenki a teljes áron iratkozhat be majd.)

 

Így tehát a Modális Skálák Titka tanfolyam most 23.700 forintért a tiéd lehet, és 3 perc múlva akár már el is kezdheted a tanulást!

 

(És van most egy kiegészítő csomag is - azoknak, akik szeretnének folyamatos és személyre szabott mentorálást.) 

A TANFOLYAMHOZ VÁLASZTHATSZ EGY KIEGÉSZÍTŐ CSOMAGOT IS:

A Modális Skálák Titka tanfolyam

23 700 Ft

Ezek mind a tiéd lesznek:

 • A Modális Skálák Titka - teljes elméleti és gyakorlati tanfolyam, összesen 6 modul (minden modulban számos videóval, letölthető segédanyagokkal,  ábrákkal, zenei alapokkal, feladatokkal, híres példákkal)
 • A Hangközök Rendszere - BÓNUSZ alapozó tanfolyam (minden fontos információ a hangközök nevéről, használatáról, szerepéről)
 • Az Akkordok Rendszere - BÓNUSZ alapozó tanfolyam (minden fontos információ az akkordok felépítéséről, fontosabb típusairól és az akkordnevek jelöléséről, a számozásokról és a sus, add, maj, dim rövidítésekről)
 • Élethosszig tartó korlátlan hozzáférés a tanfolyam anyagához
 • A tanfolyam videói alatt kérdezhetsz és segítek mindenben
 • Külön mobil applikáción is hozzáférsz a tanfolyamhoz, tehát bárhol és bármikor nézheted a videókat és tanulhatod az anyagokat
BEIRATKOZOM, KÉREM A TANFOLYAMOT

A Modális Skálák Titka tanfolyam + Mentor Csomag

43 700 Ft

Ezek mind a tiéd lesznek:

Minden, ami a Modális Skálák Titka tanfolyamban található, kiegészítve a Mentor Csomaggal, amely az alábbi extrákat is tartalmazza:

 • 1 db 60 perces (vagy 2 db 30 perces) élő Skype-gitáróra, amelyet a tanfolyam végzése közben is vagy a tanfolyam után is igénybe vehetsz
 • Személyre szabott tanácsadás, visszajelzés és mentorálás egy erre a célra létrehozott zártkörű Facebook-csoportban, ahol:
 • A kérdéseid alapján további részletes magyarázatokat adok és konkrét példákat mutatok
 • Meghallgatom és véleményezem a tanfolyam feladataihoz készült felvételeidet 
 • Mind a 6 modulhoz külön exkluzív tartalmakat kapsz: hangfelvételeket, videókat, kottákat/tabulatúrákat
 • A legelhivatottabb gitárosokkal tudsz együtt tanulni és fejlődni, egy jó hangulatú, támogató közösségben
A MENTOR CSOMAGGAL EGYÜTT KÉREM A TANFOLYAMOT

A garancia, ami teljesen kockázatmentessé teszi a döntést:

Ha beiratkozol a tanfolyamra, akkor garantálom, hogy miután elvégezted, sokkal MAGASABB szintre kerülsz a gitározásban, sokkal JOBBAN fogod érteni a zenét, és sokkal TÖBB eszközöd lesz önmagad kifejezésére a gitáron...
ha nem így lesz, akkor visszakapod a pénzed.

Azaz ha a vásárlásod utáni első 60 napon belül azt érzed, hogy a tanfolyam nem hoz eredményeket számodra, akkor írj nekem emailt és azonnal visszautalom a vételárat. 

EZEK A LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK:

(Kattints bármelyik kérdésre és megjelenik a válasz.)

Mondj IGENT  magadra: te is megélheted a játékod megújulását és a zenei sikerélményeket!

„A zene az emberi érzelmek manifesztációjának talán legősibb és legszebb módja. Ez az én megértésem és mottóm, ha zenéről van szó. Tamás pedig pontosan ebből a szemszögből közelítve építi a zeneelméleti tudásomat és a tudatos játékot egyaránt: mit hogyan érdemes adagolni, mikor melyik fűszerező elemhez érdemes nyúlni és melyik modális hangulathoz. A belső fül ereje csodálatos, de csakis megfelelő tudással és zenei jelenléttel válik igazán kifejezővé. Tamástól bármit kérdezhetsz és személyre szabott tananyaggal segít abban, hogy az eredetileg picit szárazabb zeneelméleti tananyag is a saját stílusomban épüljön be. Akár nemrég kezdtél gitározni akár a meglévő tudásod csiszolnád, Nála jó helyen leszel!”

- SZABI

"Nagy öröm számomra a Szólómánia! Jól látható, hogy a tananyag egymásra épül, a magyarázatok világosak és érthetőek. Arra már sokkal korábban rájöttem, hogy zenélni elméleti és hangszeres tudás nélkül lehetetlen, egyszerűen nem lehet. Ezt a felismerést jelentősen felerősítetted bennem. Az internet sokat segített nekem a régóta hiányzó zeneelméleti tudás megszerzésében, de sok esetben csak káosz maradt bennem. Egyik oldalon így, a másikon úgy magyarázták ugyanazt. Mindenkinek tudom ajánlani Tamás anyagait! Biztosan van olyan rész, amiben mindenki magára ismer! Ez velem is megtörtént. Ezután tényleg csak elhatározás kérdése, hogy hogyan tovább... Én köszönettel tartozom mindazért, amit eddig kaptam tőled!”

- CSARKÓ SÁNDOR

VÁLASZD KI A KÍVÁNT VERZIÓT ÉS VÁRLAK BENT A TANFOLYAMON!

A Modális Skálák Titka tanfolyam

23 700 Ft

Ezek mind a tiéd lesznek:

 • A Modális Skálák Titka - teljes elméleti és gyakorlati tanfolyam, összesen 6 modul (minden modulban számos videóval, letölthető segédanyagokkal,  ábrákkal, zenei alapokkal, feladatokkal, híres példákkal)
 • A Hangközök Rendszere - BÓNUSZ alapozó tanfolyam (minden fontos információ a hangközök nevéről, használatáról, szerepéről)
 • Az Akkordok Rendszere - BÓNUSZ alapozó tanfolyam (minden fontos információ az akkordok felépítéséről, fontosabb típusairól és az akkordnevek jelöléséről, a számozásokról és a sus, add, maj, dim rövidítésekről)
 • Élethosszig tartó korlátlan hozzáférés a tanfolyam anyagához
 • A tanfolyam videói alatt kérdezhetsz és segítek mindenben
 • Külön mobil applikáción is hozzáférsz a tanfolyamhoz, tehát bárhol és bármikor nézheted a videókat és tanulhatod az anyagokat
BEIRATKOZOM, KÉREM A TANFOLYAMOT

A Modális Skálák Titka tanfolyam + Mentor Csomag

43 700 Ft

Ezek mind a tiéd lesznek:

Minden, ami a Modális Skálák Titka tanfolyamban található, kiegészítve a Mentor Csomaggal, amely az alábbi extrákat is tartalmazza:

 • 1 db 60 perces (vagy 2 db 30 perces) élő Skype-gitáróra, amelyet a tanfolyam végzése közben is vagy a tanfolyam után is igénybe vehetsz
 • Személyre szabott tanácsadás, visszajelzés és mentorálás egy erre a célra létrehozott zártkörű Facebook-csoportban, ahol:
 • A kérdéseid alapján további részletes magyarázatokat adok és konkrét példákat mutatok
 • Meghallgatom és véleményezem a tanfolyam feladataihoz készült felvételeidet 
 • Mind a 6 modulhoz külön exkluzív tartalmakat kapsz: hangfelvételeket, videókat, kottákat/tabulatúrákat
 • A legelhivatottabb gitárosokkal tudsz együtt tanulni és fejlődni, egy jó hangulatú, támogató közösségben
A MENTOR CSOMAGGAL EGYÜTT KÉREM A TANFOLYAMOT

BEIRATKOZÁSI IDŐSZAK: 2022. DECEMBER 9 (PÉNTEK) ÉJFÉLIG 

A tanfolyamra december 9 (péntek) éjfélig iratkozhatsz be. Utána a beiratkozás lezárul, hogy a beiratkozott gitárosokra tudjak fókuszálni. A tanfolyam legközelebb 2023 tavaszán indul majd el.

00

nap

00

óra

00

perc

00

mp