Technikás gyors rock szóló E-mollban | Szólómánia S02E09

gitártechnika kreativitás szólóírás szólóötletek zeneelmélet
gitáriskola

Ma részletesen megnézünk egy technikás és gyors gitárszólót, amiben arpeggio, hibrid pengetés és gyors váltott pengetés is található. A hangnem E-moll lesz. Azt is megnézzük, hogy a 8 ütemből hogyan épül fel egy kerek szólótörténet.

  

 

A videó témái sorrendben:

0:00 Bevezetés

0:22 A múlt heti adás tartalma

0:34 3 villámkérdés (zeneelmélet)

1:05 Hamarosan: Nagy Elméleti Teszt

1:14 A zenei alap

2:44 A szóló

3:01 Töltsd le a szóló kottáját és a zenei alapot!

3:17 A szóló elemei részletesen

5:49 Heti házi feladat

6:16 3 villámkérdés - megfejtések

7:20 A jövő heti adás tartalma

7:26 Kérdésed van? Írj!

7:43 Következő videó

 

Heti házi feladat: töltsd le a kottát és a zenei alapot itt: https://szolomania.com/szolo Ha már régóta gitározol és a gyors játék is megy, akkor érdemes begyakorolnod a szólót. Sokféle technika van benne, és a sima pentaton részeknél is vannak érdekes díszítések és adagolások. Ha nemrég kezdtél gitározni, vagy a szóló tempója még túl gyors, akkor pedig a 3-4. és a 7-8. ütemet érdemes megtanulnod. Ezek nem olyan gyors részek, és új ötleteket vehetsz át belőlük.

A jövő heti adásban egyszerű és hatásos pentaton skálás ötleteket nézünk meg.

Ha van kérdésed, akkor itt kommentben felteheted, vagy írj nekem a Szólómánia emailcímére

Ezenkívül írd meg, hogy melyik gitártechnikával van a legtöbb gondod, és melyik az a technika, ami már elég stabilan és jól megy. 

Ha készen állsz rá, 3 módon tudok segíteni neked:

 

1. A Hatékony Gyakorlás 7 Szempontja: Töltsd le ezt a munkafüzetet, ha tudni szeretnéd, miket gyakorolj a gitáron a gyorsabb fejlődéshez. 

2. Modális Skálák Titka online tanfolyam: A zeneelmélet megmászhatatlan falnak tűnhet. Most egy teljesen új módszerrel végre megértheted a skálák világát. Nézd meg a részleteket itt!

3. Zeneírás online tanfolyam: Az otthoni zeneírás minden lépése az alapelvektől a zenei szoftverek használatán keresztül a riffek és szólók írásáig és a hangszerelésig. Nézd meg a részleteket itt!