Így fejleszd a ritmusérzéked - páratlan ütemmutatóval | Szólómánia S02E03

ritmus
Gitártanulás

Ha gitározás során a ritmusaidat nem érzed elég erősnek, vagy a ritmusok számolása nem megy könnyen, akkor ez a videó sokat fog segíteni neked. Kilépünk a megszokott ritmusok világából, és a elkezdjük tudatos számolást szólózás közben.

 

 

A videó témái sorrendben:

0:35 Ütemmutatók tudatos számolása

2:30 Akkordmenetek hangneme logikusan - töltsd le az ajándék anyagot!

2:48 1. ritmus-feladat

3:24 2. ritmus-feladat

4:37 3. ritmus-feladat

5:27 4. ritmus-feladat

6:40 5. ritmus-feladat

8:12 Gitárszóló 7/4-ben

10:25 Heti házi feladat

10:44 A jövő heti adás tartalma

10:51 Kérdésed van? Írj!

11:08 7/4-es A-moll zenei alap a gyakorláshoz

 

Heti házi feladat: a videó végén, 11:08-nál találod a hosszú zenei alapot, próbáld ki az összes feladatot, amit megbeszéltünk. Ha még nem játszottál 7/4-re, akkor szokatlan lesz, de érdemes belevágnod. A ritmusérzéked fejlődik tőle, ezért a sima 4/4-es zenéknél is változatosabb ritmusokat tudsz majd alkotni.

A jövő heti adásban megnézzük a Kifestőkönyv Módszert, amivel a szólók szinte saját magukat írják meg.

Ha van kérdésed, akkor itt kommentben felteheted, vagy írj nekem a Szólómánia emailcímére. Ezenkívül írd meg, hogy melyek a kedvenc számaid, ahol 7/4 vagy egyéb páratlan ütemmutató szerepel!

Ha készen állsz rá, 3 módon tudok segíteni neked:

 

1. A Hatékony Gyakorlás 7 Szempontja: Töltsd le ezt a munkafüzetet, ha tudni szeretnéd, miket gyakorolj a gitáron a gyorsabb fejlődéshez. 

2. Modális Skálák Titka online tanfolyam: A zeneelmélet megmászhatatlan falnak tűnhet. Most egy teljesen új módszerrel végre megértheted a skálák világát. Nézd meg a részleteket itt!

3. Zeneírás online tanfolyam: Az otthoni zeneírás minden lépése az alapelvektől a zenei szoftverek használatán keresztül a riffek és szólók írásáig és a hangszerelésig. Nézd meg a részleteket itt!