Gitáros kérdések (szezonzáró adás) | Szólómánia S02E24

kreativitás skálák szólóötletek zeneelmélet zenei tudatosság
rock gitár tanulás

Elérkezett a Szólómánia utolsó adása a nyári szünet előtt.

Ma a Szólómánia nézőinek kérdéseire válaszolok, szó lesz Joe Satrianiról, egzotikus skáláról, dallamok alkotásáról és a lámpalázról is.

Szeretnélek téged is meghívni egy nyári közös tanulásra és játékra. Ha a nyáron is lesz időd zenélni, akkor csatlakozz a Nyári Gitár Kalandhoz! A nyár folyamán 1-2 hetente küldök majd emailt neked egy titkos linkkel. A link mögötti oldalakon az elmúlt év 46 Szólómánia adásából foglalom össze legfontosabb dolgokat rövid és könnyen feldolgozható gitárleckét formájában. A csatlakozáshoz kattints ide: https://szolomania.com/nyar2023

 

 

A videó témái sorrendben:

0:00 Bevezetés

0:28 A múlt heti adás tartalma

0:50 Csatlakozz a Nyári Gitár Kalandhoz!

1:16 1. kérdés: hangszín

2:09 2. kérdés: román moll

3:00 Román moll improvizáció

4:38 Töltsd le a pentaton szóló csomagot!

5:25 3. kérdés: dallamhoz kíséret

6:52 4. kérdés: Joe Satriani - Sahara

8:09 Joe Satriani - Sahara improvizáció

9:49 5. kérdés: házi stúdió

10:10 6. kérdés: lámpaláz

11:16 7. kérdés: érzelmes szólók

12:13 Heti házi feladat

12:36 Köszönet neked - nélküled nem lenne Szólómánia!

13:27 Következő videó

 

Heti házi feladat: most egy összegző kérdésem van hozzád. Írd meg kommentben, hogy mi volt számodra a legnagyobb felismerés az elmúlt évben a saját gitározásoddal kapcsolatban.

Itt a YouTube csatornán legközelebb szeptember első csütörtökén találkozunk. Ősszel a kreatív szólózás lesz a fő téma. Emellett továbbra is lesz szó a zeneelmélet új megközelítéséről és a zeneírásról is.

Tavaly augusztus óta minden héten volt Szólómánia adás, és nagyon sok témát érintettünk. Ha időd engedi, nyár folyamán nézz meg minél több adást, mert sok minden csak második megnézésre kezd beépülni.

A videók alatti kommentekben nyáron is tudsz kérdezni tőlem.

Ha pedig szeretnél rendszeres útmutatást a nyári hónapokra is, akkor vegyél részt a Nyári Gitár Kalandon. Így a nyarat is ki tudod használni a fejlődésre: https://szolomania.com/nyar2023

Egy év alatt 2600-an lettünk, és a 46 adás mellett 2 online tanfolyam is elindult. Sok sikertörténet született már, és ősszel új tervekkel és ötletekkel térek majd vissza.

A legnagyobb köszönet pedig téged illet, mert a figyelmeddel és az időddel ajándékoztál meg az elmúlt évben. Nélküled nem létezne a Szólómánia.

Köszönöm, hogy velem tartottál, jó nyaralást és örömteli zenélést kívánok!

Ha készen állsz rá, 3 módon tudok segíteni neked:

 

1. A Hatékony Gyakorlás 7 Szempontja: Töltsd le ezt a munkafüzetet, ha tudni szeretnéd, miket gyakorolj a gitáron a gyorsabb fejlődéshez. 

2. Modális Skálák Titka online tanfolyam: A zeneelmélet megmászhatatlan falnak tűnhet. Most egy teljesen új módszerrel végre megértheted a skálák világát. Nézd meg a részleteket itt!

3. Zeneírás online tanfolyam: Az otthoni zeneírás minden lépése az alapelvektől a zenei szoftverek használatán keresztül a riffek és szólók írásáig és a hangszerelésig. Nézd meg a részleteket itt!