Az egyéni dallamok titka: nagy hangközök | Szólómánia S02E08

hangközök szólóötletek zeneelmélet
gitároktatás

Ha úgy érzed, hogy az általad játszott dallamok nem elég érdekesek, akkor lehet, hogy kevés nagy hangközt találsz. A nagy hangközök megjelenése olyan, mintha elhúznád a függönyt és fény áradna be a szobába.

A mai adásban 3 hatásos trükköt nézünk meg a nagy hangközök tudatos használatára.

 

 

A videó témái sorrendben:

0:00 Bevezetés

0:25 A múlt heti adás tartalma

0:46 3 villámkérdés (zeneelmélet)

1:31 1. hangköz feladat: Nagymenők 3:28 

1. gitárszóló 3:46 

2. hangköz feladat: Hét Nővér

5:14 2. gitárszóló

5:30 A zenei készségek 7 csoportja (töltsd le a segédanyagot)

5:50 3. hangköz feladat: Elefánt és Egér

6:35 3. gitárszóló

6:54 Heti házi feladat

7:26 3 villámkérdés - megfejtések

8:24 A jövő heti adás tartalma

8:33 Kérdésed van? Írj!

8:54 Következő videó

 

Heti házi feladat: az alábbi linken le tudod tölteni a zenei alapot, és megkapod hozzá a Limitációs feladatok csomagját is: https://szolomania.com/limitacios 

Próbáld ki mindhárom mai feladatot. Ha eleinte úgy érzed, mintha hirtelen ismét kezdő lennél a gitáron, akkor ez jó jel. Ez azt jelenti, hogy bátor voltál, és kiléptél a megszokott sémákból.

A szabad gitározás két tartópillére a stabil elméleti tudás és a leolvasás. A mai 3 feladattal a hangközök tudatos használatán kívül a leolvasást is gyakorlod, úgyhogy a szabad gitározás felé haladsz.

A jövő heti adásban egy technikás és gyors szóló részleteit nézzük meg. Lesz benne arpeggio, hibrid pengetés és gyors váltott pengetés is.

Ha van kérdésed, akkor itt kommentben felteheted, vagy írj nekem a Szólómánia emailcímére

Ezenkívül írd meg, hogy milyen további feladatokkal lehetne a hangközök használatát gyakorolni. Például kvinteket tehetünk egymás után, ahogy az 1. évad 20. videójában láttuk.

Ha készen állsz rá, 3 módon tudok segíteni neked:

 

1. A Hatékony Gyakorlás 7 Szempontja: Töltsd le ezt a munkafüzetet, ha tudni szeretnéd, miket gyakorolj a gitáron a gyorsabb fejlődéshez. 

2. Modális Skálák Titka online tanfolyam: A zeneelmélet megmászhatatlan falnak tűnhet. Most egy teljesen új módszerrel végre megértheted a skálák világát. Nézd meg a részleteket itt!

3. Zeneírás online tanfolyam: Az otthoni zeneírás minden lépése az alapelvektől a zenei szoftverek használatán keresztül a riffek és szólók írásáig és a hangszerelésig. Nézd meg a részleteket itt!