A japán Hirajoshi skála | Szólómánia S02E02

skálák
gitártanulás

Létezik egy japán skála, amely a pentaton skálát és a hétfokú moll skálát is helyettesíti. A hangzása friss és izgalmas, és bármilyen stílusban használhatod.

Ha egy könnyen elkészíthető skálával fel akarod frissíteni a játékodat, akkor érdemes végignézned a mai Szólómániát.

  

 

A videó témái sorrendben:

0:46 Hirajoshi skála elmélet

4:38 A Hatékony Gyakorlás 7 Szempontja - töltsd le az ajándék anyagot!

5:51 Gitárszóló a Hirajoshi skálával

7:18 A jövő heti adás tartalma

 

Heti házi feladat: gyakorold sokat a hangok leolvasását. Ugyanúgy, ahogy a jó pilóta is ismeri a repülő kezelőszerveit, a gitárosnak is ismernie kell a hangszerén található hangokat. Memorizáld a Hirajoshi skála hangjait A-ról vagy E-ről indítva, és keress egy megfelelő A-moll vagy E-moll alapot. Szólózz 1 percig úgy, hogy csak ez az 5 hang szerepelhet, bárhol a gitár nyakán.

A jövő heti adásban megnézzük, hogy hogyan alkoss dallamokat 7/4-es ütemmutató esetén.

Ha van kérdésed, akkor itt kommentben felteheted, vagy írj nekem a Szólómánia emailcímére.

Ezenkívül írd meg, hogy gitárszólók írásakor vagy improvizáláskor mi jelenleg a legnagyobb kihívás számodra. A következő videók egyikében megpróbálok majd segíteni az általad írt kihívás legyőzésében.

Ha készen állsz rá, 3 módon tudok segíteni neked:

 

1. A Hatékony Gyakorlás 7 Szempontja: Töltsd le ezt a munkafüzetet, ha tudni szeretnéd, miket gyakorolj a gitáron a gyorsabb fejlődéshez. 

2. Modális Skálák Titka online tanfolyam: A zeneelmélet megmászhatatlan falnak tűnhet. Most egy teljesen új módszerrel végre megértheted a skálák világát. Nézd meg a részleteket itt!

3. Zeneírás online tanfolyam: Az otthoni zeneírás minden lépése az alapelvektől a zenei szoftverek használatán keresztül a riffek és szólók írásáig és a hangszerelésig. Nézd meg a részleteket itt!